De buitenschilder

Buitenschilderwerk

Een van de voorrechten van het schilderleven is buitenwerken in het voorjaar en de zomer. In die seizoenen schilder ik graag de buitenkant van uw woning of bedrijfspand. Ook draai ik mijn hand niet om voor vloeren, boten, ketels, bruggen of wat ook maar verf nodig heeft buiten. Ik heb de juiste ervaring en kennis om al uw buitenwerk professioneel uit te voeren. U ontvangt standaard 5 jaar garantie op het buitenschilderwerk.

In de winter buiten?

In de Herfst en Winter is het ook mogelijk om buiten te werken. bijvoorbeeld: schoonmaken, verwijderen en schuren van verflagen. Ook houtrotrenovaties en gronden zijn heel goed te doen. Deze buitenwerkzaamheden doe ik van november t/m maart tegen het winterschilder tarief. Het is niet wenselijk om af te lakken tijdens de winter. Daarvoor kom ik dan terug in het voorjaar. Dan ben ik geen winterschilder meer. Toch hebt u dan tijdens de voorbereiding geprofiteerd van een lager tarief. Het is voor houtwerk heel gezond om een winter “open” te staan. Het evt. aanwezige vocht wordt dan door de grondlaag naar buiten toe afgevoerd. Aan het einde van de winter zijn uw kozijnen dan droger dan voorheen. Het buitenschilderwerk is dan in betere conditie om afgelakt te worden.

Vochtmeting

vochtmeter
Eenvoudig vochtgehalte meten

Het is heel belangrijk om het vochtpercentage in uw houtwerk te meten. zo kan ik zeker zijn over het toe te passen verfsysteem en de manier van aanpak. Hieronder laat ik een doe het zelver aan het woord. Hij vertelt over zijn bevindingen met zijn nieuw gekochte vochtmeter. Hij legt haarscherp het belang hiervan uit.

“Dit apparaat vertelt je in 1 oogopslag hoe het gesteld is met je houtwerk. Ik gebruik het apparaat om de conditie van mijn kozijnen te meten. Ben van plan om jaarlijks elk kozijn te meten om te zien of er vocht in het houtwerk is binnengedrongen. En belangrijker waar er precies vocht (nog meer) zit. Dit is cruciaal als je zelf wilt repareren.
Oorzaken van vocht in kozijnen kunnen zijn: slechte afwatering, verslechterende glaslatten of kit dat aan het verslechteren is.
Kan het iedereen met een eigen woning en hout aan de buitenkant aanraden. Je voorkomt een verrassende schadepost. Als je vochtwerking aan de buitenkant ziet, ben je eigenlijk al te laat. Meten is weten en schade beperken.”

Ondergrond en verfsysteem

imageEen ondergrond is niet stabiel als er sprake is van houtrot, loszittende verflagen, verweerd hout en hout van slechte kwaliteit. Natuurlijk zoeken we dan samen met u de juiste oplossing hiervoor. Wat betreft het verfsysteem beveel ik graag de allure gloss van Sigma bij u aan. Deze verf is goed te verwerken. Hij heeft een prachtige bolle glans en een enorme levensduur. De producent durft het aan om 10 jaar garantie te geven op de verflaag. Ik verwijs u hierbij graag naar de reclameactie van Sigma “voor jaren klaar.”

Ik werk verder met de produkten van Sikkens, Wijzonol,  Veveo en Caparol.