Glaszetter Zwolle

Glaszetter ZwolleNood aan de man?

Kapotte ruit? De deur te hard dicht geslagen? Voetbal door het raam? Door het raam heen gevallen? U heeft een nieuwe ruit nodig? Bel direct met Glaszetter Alkema Klein Onderhoud voor de reparatie van uw raam. We komen ook met spoed om uw raam tijdelijk te dichten.

UW WONING 30% ENERGIEZUINIGER MAKEN?

dubbelglasDubbel glas isoleert veel beter dan enkel glas. Hierdoor bespaart u op uw stookkosten en verdient de investering in het glas zichzelf terug. Ook als uw ramen en kozijnen nog niet aan vervanging toe zijn, kan het toch rendabel zijn om in verwarmde vertrekken enkel glas te laten vervangen door isolerend glas. Dubbele beglazing verhoogt bovendien het wooncomfort, werkt inbraak- en geluidswerend.

De mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw ramen te isoleren:

  • Gewoon dubbel glas
  • Voorzetramen
  • HR+ glas
  • HR++ glas.

Dubbel glas bestaat uit twee (soms drie) glasplaten met daartussen een ruimte, de zogeheten spouw. In die spouw zit droge lucht, of een soort gas. Een spouwbreedte van 15 millimeter geeft de beste isolerende werking. De spouw van gewoon dubbelglas is gevuld met droge lucht. Tussen de glasplaten van HR+ en HR++ glas zit een edelgas, meestal argon. Edelgassen isoleren beter dan gewone lucht. Aan de binnenzijde van HR glassoorten zit ook een coating (laagje), dat de isolatie nog meer verbetert. De coatings weerkaatsen namelijk de warmte, maar laten het zonlicht grotendeels door.

De isolatiewaarde

Hoe goed glas isoleert, hangt af van de zogeheten U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolerende werking. De U-waarde is de warmtedoorgangscoëfficient, in Watt/m2.K). T.o.v. enkel glas geven de volgende soorten glas, deze besparingen per m2 per jaar

  • Voorzetraam € 17,50
  • dubbel glas € 17,50
  • Voorzetraam met coating. € 21
  • HR+. € 23
  • HR++. € 24,50

Er is uitgegaan van een gasprijs van 0,70 euro / m3

Het vervangen van enkel glas door dubbel glas leidt tot energiebesparing, en dat is gunstig voor het milieu en uw portemonnee. De vervanging van enkel glas door gewoon dubbel glas bespaart in een gemiddelde woning (uitgaande van 20 m2 glasoppervlak) ongeveer 450 m3 gas per jaar. Dat is 315 euro van de energierekening. De vervanging van enkel glas door HR++ glas bespaart in een gemiddelde woning ongeveer 650 m3 gas per jaar; dat is 455 euro (prijspeil 2009).
Investeringskosten

Installatie

Het installeren van dubbele beglazing pakt uiteindelijk gunstig uit voor uw portemonnee; u gaat namelijk besparen op energiekosten. Een investering is eerst wel nodig, voor de aanschaf en plaatsing van het dubbel glas. De terugverdientijd varieert van zeven tot negen jaar, afhankelijk van het vertrek waarin u dubbel glas plaatst.

Levensduur dubbel glas

Op alle glassoorten geef ik garantie van tien jaar. De technische levensduur is meer dan twintig jaar. De levensduur van dubbelglas en de HR-soorten is hetzelfde. Een glaszetbedrijf in Zwolle zoals Alkema Klein Onderhoud kan u daar uitstekend over adviseren.

Besparing

De besparing bestaat uit een lager verbruik van aardgas. Een kubieke meter aardgas kost gemiddeld 0,70 euro (prijspeil 2009). Hoeveel kubieke meter aardgas per vierkante meter glas u bespaart per jaar, hangt af van het soort isolerend glas en van het vertrek (woonkamer, keuken of slaapkamer). In een slaapkamer wordt bijvoorbeeld minder gestookt, en daar bespaart u daarom ook minder.

De besparing hangt ook af van hoeveel u thuis bent en hoe warm u stookt. Als u bijna nooit thuis bent of een lage binnentemperatuur aanhoudt, bespaart u minder dan wanneer u veel aanwezig bent of warmer stookt. Bij berekeningen gaan we uit van een gemiddelde aanwezigheid en een gemiddelde stooktemperatuur.

vervangen bij schade

Verder kunt u mij als glaszetter Zwolle altijd bellen voor het vervangen van een kapotte ruit. Ook al is het er maar eentje!