Grote make-over

Grote “Make Over”

Voor de familie Gulden heb ik onlangs de woonkamer gesausd en geschilderd. Ze hadden een grote “make over” van hun woonkamer voor ogen. Er was één en ander verbouwd en de stucadoor had alle wanden glad opgeleverd. Ik zou eerst alleen het schilderwerk doen, omdat een spuitbedrijf de wanden en het plafond voor hun rekening zou nemen. Vlak voor die tijd zegde de spuiter plotseling af, waardoor hun planning erg onder druk kwam. Door mijn eigen planning wat te veranderen kon ik de wanden uiteindelijk ook voor mijn rekening nemen. Ik stelde voor ze te rollen en dit gaf een goed resultaat. Al het stucwerk wordt voorgesausd met unifix, een muurprimer. Deze verdun ik dan nog iets met wat extra fixeer, om zeker te zijn van de juiste hechting. na droging ben ik de plafonds en wanden nagegaan om de laatste oneffenheden glad af te werken. De reparatieplekken heb ik nogmaals voorgestreken met unifix. Daarna alles afgesausd in de drie verschillende kleuren.De overgangen worden strak met tape afgeplakt, daardoor krijg je een heel mooie strakke lijn in de hoeken.