Schildersbedrijf Zwolle

Op zoek naar een schildersbedrijf in Zwolle?

Uw buiten deuren en kozijnen moeten opnieuw geschilderd worden waarna ze weer jarenlang meegaan tegen weer en wind en zonneschijn. De muren zijn verkleurd of u wilt graag een ander kleurtje op de muur. Er is sprake van houtrot en u wilt dit professioneel laten oplossen. Er zijn kamers die behangen moeten worden, met gewoon behang, vliesbehang of glasvliesbehang. Alkema Klein Onderhoud neemt u al het werk uit handen en zorgt ervoor dat we uw verwachtingen overtreffen. Al mijn schilderwerk wordt met de allerbeste verf uitgevoerd waardoor ik 5 jaar garantie geef op al mijn schilderwerk.

Forth Bridge‘It’s like painting the Forth Bridge’ zeggen de Engelsen voor iets dat nooit af komt. Het verhaal gaat terug op een brug in Schotland die in 1890 gebouwd is en zo groot is en waar de weersomstandigheden zo slecht zijn dat iedere keer als de schilders klaar waren met het schilderen ervan dat ze direct weer overnieuw konden beginnen.
Is dat ook hoe u het met uw huis ervaart? Painting the Forth Bridge? Uitzoeken welke verf u moet gebruiken. En dan ook nog voor een goede prijs. Hoe zat het ook al weer met water gedragen verf en verf op terpentine basis (acryl of alkyd)? Een steiger huren of toch maar op een ladder schilderen (wel eng hoor!). En als alles dan eenmaal gelukt is en je een hele zomer aan het schilderen van je huis hebt opgeofferd dan heb je het idee dat je al weer overnieuw mag beginnen, nog niet te spreken over de talloze spetters, druipers en zakkers die je hebt achter gelaten.
Met een echte schilder verzekert u zich ervan dat u goed werk afgeleverd krijgt. Op al ons schilderwerk ontvangt u 5 jaar garantie!
Hoe het verder moet met de Engelse uitdrukking weet men niet. Want door de hedendaagse technieken is de kwaliteit van de verf veel beter geworden waardoor de verf op de brug ook nog jaren na het schilderen van de brug nog blijft zitten onder de meest extreme omstandigheden. En dat geld ook voor uw huis. De verf die Alkema Klein Onderhoud gebruikt is van uitstekende kwaliteit en niet in de bouwmarkt te koop en houdt uw kozijnen jarenlang in topconditie.

Schildersbedrijf Zwolle

Schildersbedrijf ZwolleSchildersbedrijf Zwolle” omdat Alkema Klein Onderhoud gevestigd is in Zwolle. Uiteraard schilder ik ook in alle plaatsen rondom Zwolle. Zonder voorrijkosten kom ik in een straal van 30km rondom Zwolle mijn schilderswerk voor u doen. In Zwolle heb ik al veel schilder werk mogen doen voor particulieren en bedrijven. In mijn portfolio ziet u verschillende referenties die u kunt bekijken. Ik schilder met name voor particulieren en kleine bedrijven. Maar ook behangen en houtrot repareren doe ik met veel plezier.

Schildersbedrijven Zwolle

Er zijn veel verschillende schildersbedrijven in Zwolle. Alkema Klein Onderhoud is er daar één van. Er zijn grote schildersbedrijven die grote projecten doen maar er zijn ook kleinere schildersbedrijven die persoonlijk en vertrouwd werken. En zo werk ik ook. De kleinere schildersbedrijven en éénpitters zijn vaak flexibel transparant in het werk en ook goedkoper dan de grote schildersbedrijven. Let op bij de keuze van een schildersbedrijf dat u met een vertrouwd persoon in zee gaat. Hierbij een aantal tips:

 • Zoek op internet naar reviews van deze schilder. Het liefst onafhankelijk.
 • Controleer de reviews en referenties die u krijgt en vraag de referenties naar:
  • Kwaliteit van het schilderwerk
  • Netheid van het werken (spatten, vlekken en schade)
  • Gebuikte materialen
  • Snelheid van het werken
  • Nakomen van afspraken
  • Planning
  • Prijs-kwaliteit verhouding
  • Oplossen van onverwachte problemen
  • Persoonlijk contact/ manier van communiceren

Bij een goede schilder zult u op alle vragen een positief antwoord ontvangen. Bij Alkema Klein Onderhoud kunt u verschillende referenties ontvangen om na te bellen.

Schilderwerken

Er zijn verschillende soorten schilderwerken die ik kan uitvoeren. Maar het bekendste is toch wel het schilderwerk aan ramen en kozijnen en deuren. Dit is binnenschilderwerk en buitenschilderwerk. Hoe ik dat doe lees je op betreffende pagina’s Behalve dit bekende schilderwerk doe ik ook wandafwerking zoals het sauzen van muren of behangen met glasvlies, vliesbehang of gewoon behang. Het belangrijkste bij schilderwerken is dat je niet bespaard op materiaal. Een goede kwast en met name een goede kwaliteit verf zijn essentieel voor jarenlang woon plezier.
Goede schilder
Waaraan herken je een goed schildersbedrijf? Een goede schilder:

 1. Gebruikt alleen met kwaliteitsproducten;
 2. Werkt netjes en opgeruimd;
 3. Heeft plezier in zijn werk
 4. Maakt geen schade door spetters en inlopen van verf;
 5. Laat uw huis en tuin net zo achter als voordat hij begon;
 6. Komt zijn afspraken na;
 7. Levert garantie op zijn werk;
 8. Zorgt voor jarenlang woonplezier!

Zwolle

Zwolle is een prachtige stad aan de IJssel met veel verschillende soorten wijken. Het oude centrum is nagenoeg nog geheel in tact en een klein gedeelte van de stadsmuur staat zelfs nog overeind. De karakteristieke toren de Peperbus torent hoog boven het centrum uit. Vanaf daar zie je eerst de turfmarkt met een ouderwetse watertoren. Kijk je verder dan zie je de Wipstrik, met mooie statige herenhuizen, menig schildersbedrijf in Zwolle heeft daar een huis geverfd. De Indische buurt heeft recent een metamorfose ondergaan en ziet er nu weer een stuk frisser uit. Aan de ander kant van de toren kijk je eerst uit op het Maagjesbolwerk met prachtig mooi metselwerk. Daarachter ligt de wijk Kamperpoort, vroeger een slechte buurt maar nu een plaats waar mensen graag willen wonen. De Emmawijk in de buurt van het station en de IJsselhallen is ook een geliefde buurt met statige herenhuizen. Richten we blik verder op de horizon dan zien we Westenholten en Holterbroek. Met rechts daarvan de AA-landen dat aan de wijde AA ligt. Zouden we daar op de fiets stappen dan rijden we zo richting Berkum over de dijk langs de Vecht via de Agnietenberg. De Agnietenberg is bekend van het klooster waar het zijn naam aan te danken heeft. Vlak voor dat we met de fiets in Berkum aan komen slaan we rechtsaf en komen we aan in Dieze vanwaar we door Zwolle centrum en de binnenstad zo doorsteken over of onder het spoor door naar Zwolle Zuid. De jaren 80 wijk met ook oude elementen kent namen als Schelle, Ittersum en Oldeneel. De Marslanden fietsen we voorbij want daar hebben we als schilder niets te zoeken. De Marslanden is een industrie terrein en daar zijn geen huizen om te schilderen. Het enige waar een schilder daarvoor komt is voor de kwalitatieve goede verf die we daar bij de verfgroothandel kunnen halen. Fietsen we in plaats daarvan door over de IJsseldijk naar het Katerveer dan komen we eerst door het eerder genoemde Westenholte. Een dorp op zich met een eigen dorpskern, eigen verenigingen en wijkgebouw. We kunnen de fiets aan een hek op slot zetten en ons op maken voor een lange wandeling naar Stadshagen. De Vinexwijk is in de prachtige Mastebroekerpolder gebouwd en begint zo’n beetje met de eerste wijk Frankhuis en de gelijknamige Frankhuizerallee. Zijn we de duizenden huizen in verschillende stijlen, soorten en maten eindelijk door dan komen we tenslotte aan bij de Millergerplas waar we een welverdiende duik en rust kunnen nemen.